25 Years Bonzai : Zaterdag, 18 november @ Waagnatie, Antwerpen

1491

Maak je klaar voor 25 jaar Bonzai! Deze party wordt de 6de jaarlijkse reunie waarop de hoogdagen van de rave scene in België en daarbuiten, worden gevierd. Oh, en dit event zal nog groter worden dan de vorige omdat we een belangrijke mijlpaal op het voorplan van de steeds veranderende dance music scene vieren. Een mijlpaal die extra in de verf zal worden gezet met een 4 dubbele CD en vinyl release (Universal). Red Bull Elektropedia pakt in september uit met een Bonzai Reworks project waar ondermeer Charlotte de Witte, STUFF en Lefto aan meewerkten én in oktober met een documentaire over dit legendarische label.

 

Op zaterdag 18 november wordt de enorme Waagnatie getransformeerd in een meeslepende, met energie gevulde ruimte waarin stomende beats en gonzende synths door een impressionant soundsystem zullen galmen, vergezeld van intelligente lichtshows en go-go dancers voor een ‘full on electronic music experience’. Bonzai zal op het event ook een exclusief aanbod aan merchandise aanbieden met – voor deze bijzondere gelegenheid – enkele speciale items.

 

De party bestaat uit 2 zalen die ze de Red Room en de Black Room hebben genoemd. Zowel zij die hun jongere jaren willen herbeleven als zij die op zoek zijn naar nieuwe, muzikale ervaringen zullen er hun gading vinden. Om het publiek de perfecte beats voor te schotelen, hebben ze 22 van de meest geliefde lokale en internationale Dj’s en artiesten verzameld. De Red Room zal de beste retro featuren van legende Airwave, de empatische Jan Vervloet, Bonzai protagonist Yves Deruyter en de formidabele Franky Jones. Duits techno en trance pionier Talla 2XLC (Technoclub legende) keert ook terug naar Bonzai. Hij was verantwoordelijk voor Bonzai Duitsland tijdens de vroege jaren en we weten zeker dat hij opnieuw voor rumoer zal zorgen. Een speciaal optreden van DJ Looney Tune zorgt er voor dat hij voor de eerste keer op een Bonzai event in België speelt. Ze hadden hem al te gast op Bonzai Classics in Maastricht en hij rockt. Hij kende groot succes met ‘Jumpin’ & Pumpin’ en ‘Workstation’ tijdens de jaren ’90. Je hoort aan deze tracks ook dat hij een groot fan van Kraftwerk is. En nog een speciale gast is Da Hool van ‘Meet Her At The Love Parade’ faam, een plaat waarvan honderdduizenden exemplaren werden verkocht toen ze aan Bonzai gelicenceerd was. In deze zaal vind je ook nog live optredens van de productieve Zolex en de machtige Push naast een daverende set van de boegbeelden zonder wie dit allemaal niet mogelijk was geweest, de

Bonzai All Stars. MC Reign zal over de festiviteiten waken en je mag er van op aan dat deze zaal in lichterlaaie zal staan.

 

De Black Room zal Europa’s beste club DJ’s ontvangen waaronder groove weaver DJ Fire, progressive maestro Nico Parisi, de meester Phi Phi, de energetische  Bountyhunter, de club master Franky Kloeck en de pumping beat maker DJ Ghost. Jam El Mar van Jam & Spoon zal zijn eerste opwachting op een Bonzai party maken. We kunnen gerust stellen dat Jam & Spoon de jaren ’90 domineerden met hun kenmerkende tripped out techno en trance grooves. Meer recent verheugde Jam El Mar ons met een buitengewoon fantastische remix van onze geliefde klassieker ‘Cherrymoon Trax – The House Of House’, die het nog steeds goed doet op de dansvloer. De wereldgekende en aanbeden John 00 Fleming zal ook de decks bemannen. Hij verwierf zijn status met full on pumping sets die het publiek keer op keer volledig wild maken. Hij runt het machtige JOOF en sinds hij samen met M.I.K.E. aan de 2002 cut – ‘Icecream’ – werkte, bestaat er een soliede partnership tussen beide labels. We zijn dan ook mega enthousiast dat hij er deze keer ook zal bij zijn. En ook DJ Jan speelt voor de eerste keer op één van onze events. Hij speelt op heel wat grote parties over het hele land en was resident in Illusion vanaf ’93.Jullie dirigent in deze zaal is de impressionante MC Pyro. Het zou niet echt een retro event zijn, zonder hem. Hij zal er voor zorgen dat jullie scherp blijven staan terwijl jullie naar de hoogste regionen worden geleid, in stijl!

 

Jullie kennen de slagen van de zweep nu wel, laat ons van deze party het beste event van 2017 maken!

 

 

Op 13 oktober mag je de release van de 4 dubbele CD en vinyl featuring 25 Years Bonzai verwachten, uiteraard volledig geremastered!

 

Op maandag 18 september lanceert Red Bull Elektropedia Bonzai Reworks, een remix-project waarbij zeven Belgische artiesten hun liefde voor de Bonzai-muziek verklaren en elk in hun eigen genre hun favoriete Bonzai-nummer onder handen nemen. De documentaire Red Bull Elektropedia Presents Bonzai Records – The Story volgt in oktober.

Bij pers te contacteren voor de Red Bull Elektropedia Reworks en de documentaire : Francis Weyns : francis.weyns@redbullelektropedia.be 0473 320 923

 

 

 

 

Praktische info:

 

 

 

Locatie:

 

Waagnatie, Rijnkaai 150, 2000 Antwerp

 

 

 

Uren:

 

Van 21:00 tot 6:00

 

 

 

Tickets:

 

34€ in voorverkoop @  http://www.25yearsbonzai.com/tickets/

 

 

 

Leeftijd:

18+

 

 

 

Line-up:

 

Red Room: Airwave, Bonzai All Stars, Da Hool (DE), DJ Looney Tune, Franky Jones, Jan Vervloet, Push Live, Talla 2XLC (DE), Yves Deruyter, Zolex Live ; Hosted by MC Reign

 

Black Room: Bountyhunter, DJ Fire, DJ Ghost, DJ Jan, Franky Kloeck, Jam El Mar (DE), John 00 Fleming (UK), Nico Parisi, Phi Phi ; Hosted by MC Pyro

 

 

 

Meer info:

 

www.25yearsbonzai.com

www.facebook.com/events/1877122039208279/