25e verjaardag van Disneyland Paris

1689
Vanaf 26 maart 2017 nodigt het Disneyland Park jong en oud uit om te genieten van twee nieuwe shows ter gelegenheid van de 25e verjaardag van Disneyland Paris en de magie van Disney: Mickey presents “Happy Anniversary Disneyland Paris” en The Starlit Princess Waltz.

 

Mickey presents “Happy Anniversary Disneyland Paris”
Mickey schittert in zijn blauwe en zilveren smoking in de nieuwe show die speciaal voor de 25e verjaardag is ontworpen: Mickey presents “Happy Anniversary Disneyland Paris”. Mickey heeft een grote verrassing voorbereid voor het Kasteel van Doornroosje en heeft al zijn vrienden uitgenodigd voor een onvergetelijk verjaardagsfeest. Op vrolijke muziek verschijnt Mickey bovenaan de trap van een stralend kristallen kasteel. Hij vraagt zijn Disney vrienden en de gasten om samen met hem in koor “Happy Anniversary Disneyland Paris” te zingen. Een schitterende show die niet mag ontbreken bij het vieren van een uniek jubileum.

“Het gebeurt heel zelden dat ik zo veel Disney Figuren samen in één show mag regisseren,” onthult show director Emmanuel Lenormand. “Het is belangrijk om, net als in een musical, als het ware een grote foto te maken en daarbij de persoonlijkheid van elk Figuur te respecteren. Niemand kan een grootsere entree maken dan Mickey!” Mickey presents “Happy Anniversary Disneyland Paris” zal vanaf 26 maart 2017 verschillende keren per dag te zien zijn op het Royal Castle Stage in het Disneyland Park.

The Starlit Princess Waltz
Op ditzelfde podium zal ook een andere show te zien zijn: een levensecht magisch bal dat de dromen van elke prinses zal laten uitkomen. Met een vleugje magie van haar toverstaf heeft Tinkerbell het Royal Castle Stage omgetoverd tot een betoverende balzaal waar alle Disney Prinsessen hun mooiste dans zullen maken. Doornroosje, Ariël, Belle, Sneeuwwitje, Assepoester, Jasmine, Rapunzel en Tiana, gekleed in prachtige baljurken, creëren een magisch moment op de melodie van een romantische fanfare. Het Kasteel van Doornroosje en de spectaculaire fonteinen schitteren op de achtergrond als een uniek decor.

“Eén van de nummers in de show heet “Every Girl can be A Princess”. Dat is exact het gevoel dat we willen overbrengen tijdens onze 25e verjaardag. We willen dat de meisjes in het publiek zich, net zoals de acht Disney Prinsessen op het podium, als echte prinsessen voelen.” lacht Show Director Amanda Cahen.  The Starlit Princess Waltz zal verschillende keren per dag te zien zijn op het Royal Castle Stage in het Disneyland Park.

Bezoekers kunnen genieten van twee verschillende shows op verschillende tijdstippen
Mickey presents “Happy Anniversary Disneyland® Paris” en The Starlit Princess Waltz vinden plaats voor het Kasteel van Doornroosje. “Een unieke locatie die het Disneyland Park symboliseert,” legt Emmanuel Lenormand uit. In overeenstemming met de programmatie van de shows, zullen bezoekers dus kunnen genieten van deze twee magische shows, op éénzelfde locatie tijdens de 25e verjaardag.

EEN NIEUWE SHOW TER ERE VAN DE 25STE VERJAARDAG VAN DISNEYLAND PARIS

Vanaf dit weekend viert Disneyland Paris haar 25e verjaardag! Vandaag nodigen we je uit voor een exclusieve preview van de openingsscène van de nieuwe, spectaculaire avondshow Disney Illuminations. Bekijk de test die is gedaan op een model van het Kasteel van Doornroosje. Alsof je een kijkje neemt achter de schermen…

Vanaf 26 maart 2017 presenteert het Disneyland Park de nieuwe avondshow Disney Illuminations, die speciaal ter gelegenheid van de 25e verjaardag van Disneyland Paris gecreëerd werd. Deze show is een technisch hoogstandje boordevol projecties, lichteffecten, fonteinen, speciale effecten en vuurwerk. Het Kasteel van Doornroosje wordt dagelijks omgetoverd tot een adembenemende setting. Elke avond neemt Mickey de bezoekers mee op een reis naar het land vol dromen, in aanwezigheid van de helden van de geanimeerde meesterwerken. Voor de allereerste keer toont deze show ook projecties van “live action” filmbeelden.


MICKEY NEEMT ONS MEE OP EEN REIS NAAR HET LAND VAN
DISNEY EN PIXAR FILMS

Mickey, die recht uit Walt Disney’s verbeelding stapt, is de perfecte gids voor deze dromerige reis.  « Ik wil graag teruggaan naar de roots van deze ietwat onhandige held met een enorm groot hart. Het maakt deel uit van onze kindertijd die we allemaal delen. Daarom is het net zo gemakkelijk om ons met hem te identificeren », legt Show Director Katy Harris uit. Tijdens Disney Illuminations, is het aan de bekende muis om de deuren te openen en ons mee te nemen naar het land vol dromen. « In deze show laten we ons meevoeren door de grootste Disney en Pixar klassiekers van de laatste 25 jaar », onthult Katy Harris. Zonder het verhaal achter de show te onthullen, gaat onze held allereerst op zoek naar liefde onder de sterren van de savanne van De Leeuwenkoning. Daarna duikt hij diep in de oceaan samen met de helden van De Kleine Zeemeermin en surft hij mee op de Oost-Australische stroming van Finding Nemo. En uiteraard mag ook de stormachtige verschijning van Frozen niet ontbreken in dit lijstje vol prachtige animatiefilms. De show zit boordevol spectaculaire muzikale opvoeringen met een mix van romantiek en actie, die jong en oud zal verbazen.

.

VOOR HET EERST : PROJECTIES VAN “LIVE ACTION” FILMBEELDEN
« Ter gelegenheid van de 25e  verjaardag hebben we voor de allereerste keer beelden van “live action” films geïntegreerd in deze avondshow in het Disneyland Park, » zegt Katy Harris met trots. Zo zullen bezoekers getuige zijn van een ongelooflijke zeeslag inclusief kanonschoten afgevuurd door de Black Pearl, het legendarische schip van Jack Sparrow. « Deze innovatie was nodig voor een project dat ook gekoppeld is aan onze geschiedenis. Het is inderdaad het jaar van de nieuwe Pirates of the Carribean film en de 50e verjaardag van de Pirates of the Caribbean attractie, die de inspiratie achter de film vormde ». Tot slot kan elke Star Wars fan genieten van een opeenvolging van “live action beelden” met de Millennium Falcon, TIE Fighters en Stormtroopers. Katy Harris zegt dat « een epische strijd het hele sterrenstelsel zal doen oplaaien »

HOOGSTAANDE TECHNOLOGIE TOVERT HET KASTEEL VAN DOORNROOSJE OM IN EEN SCHERM WAAR DROMEN WERKELIJKHEID WORDEN

« Walt Disney zei altijd dat heel Disneyland één groot podium was en deze uitdrukking inspireert ons vandaag nog altijd, » legt Katy Harris uit. « Voortaan vinden de shows in Disneyland Paris niet enkel plaats in theaterzalen, hoe prachtig deze ook zijn, maar gewoonweg overal. » Tijdens Disney Illuminations, is het Kasteel van Doornroosje niet enkel een decor, « het is een scherm waarop we de wildste dromen projecteren en die we maar al te graag delen met onze bezoekers ».

“Mapping”, de technologie die het mogelijk maakt om beelden of video’s op grote oppervlakken te projecteren, was vijf jaar geleden een echte revolutie. « Vandaag de dag blijft het evolueren en stelt het ons in staat om verder te gaan in de creatie van levensechte, helder bewegende fresco’s op het Kasteel ». Geluiden, lichten, laser effecten, vuurwerk en fonteinen : alle mogelijke technieken worden gebruikt door de Entertainment en Imagineering1 teams. John Lasseter, de visionair achter de Disney en Pixar successen, zegt dat « kunst de technologie uitdaagt en technologie de kunst inspireert ». Katy Haris concludeert : « We blijven in de eerste plaats storytellers ».

Tijdens de 25e  verjaardag beloofd Disney Illuminations elke avond een spectaculair einde van een dag vol plezier in het Disneyland Park.