Balaton Sound maakt datum 2016 bekend na succesvolle editie

1780

Met een totaal van 145.000 bezoekers in vijf dagen, een keur aan internationale artiesten en een overvloed aan zonuren is het Hongaarse Balaton Sound Festival een succesvolle editie rijker. Op zaterdag verkocht het festival aan het Balatonmeer zelfs helemaal uit, met optredens van onder andere Faithless en Afrojack.

Balaton Sound bestond dit jaar uit een extra dag. Woensdag 8 juli (day 0) was alleen toegankelijk voor bezoekers in bezit van een Festival Pass of Day 0 – dagticket. Onder andere Tiësto, MOti en Oliver Heldens traden deze eerste dag op. Het festival kende hierna nog vier zonnige dagen met artiesten als Faithless, Hardwell, Afrojack, Dimitri Vegas & Like Mike, Roni Size Reprazent, Jason Derulo en Seth Troxler. Bezoekers die dit jaar niet in de gelegenheid waren om naar Hongarije af te reizen, konden op de website van Balaton Sound terecht voor een livestream.

Nieuw dit jaar waren venues als de Jana Lounge en de Telekom Rave. Bovendien werd er fors geïnvesteerd in de infrastructuur op en rondom het terrein, dit was mogelijk doordat de organisatie toestemming heeft gekregen het terrein tot ten minste 2020 als festivallocatie te gebruiken. De 2016-editie van Balaton Sound vindt plaats van 6 tot en met 10 juli.