Bezoekersverslag Bobbejaanland.

1631

We komen aan ter hoogte van de parking omstreeks 10.20 en het beloofd duidelijk een drukke dag te worden voor het park.
Aangekomen aan de ingang zijn er controle’s zoals we ze ondertussen allemaal kennen bij drukke aangelegenheden.
We bieden ons aan aan de kassa, nemen tickets en betreden het park, we laten ons blokkeren door de fotografen , nemen gemoedelijk een foto, en vervolgen onze weg,
Als eerste moeten de boomstammen eraan geloven dankzij het goede weer kan dit gerust om 10.30 in de ochtend.
We vervolgen onze weg, richting Indiana River, opnieuw een boomstamcombinatie maar dan indoor, waar je niet nat maar doornat uitkomt !
Tijdens onze wandeling richting kinderland, zien we de resten nog van het oude spoor , die ons herinnert aan de dagen van weleer dat hier en treintje reed door de mijn..
Van zover we weten is eigenlijk een groot deel van deze attractie nog bestaande , men zou ze zo terug mogen open doen voor ons ! we stoppen nog even bij de kindercoaster, sanitaire stop in kinderland
en richting dreamcatcher, hier is de wachtrij +1u , we snappen dat tijden aanduiden klanten deprimeert, maar als je met kleine kinderen lang moet wachten weet je het wel liever, als is het maar om een toilet of extra drank te voorzien
even de bobbejaanland app , ook hier geen wachttijden aangegeven, Tip voor Bobbejaanland !
Ondertussen tijd om iets te eten, en gaan we naast het Nightmare motel, een braadworst eten en en drankje nuttigen, 19.80 eur. Wij vinden dit nog aanvaardbaar, de drank is immers zeer fris en 0.5L (3pers)
Om 14u sluiten we aan bij de nieuwe show in Bobbejaanland, en zo kritisch als we zijn, mogen we wel zeggen dat dit misschien wel de beste productie was sinds enkele seizoenen, geen lawaai, maar echt een cirque du soleil opvoering met aandacht voor de kinderen, dikke pluim !
De show gaat over verschillende elementen van de aarde die elkaar verbinden, eerder als thema dan weliswaar: aarde wind, water,.. regelmatig zijn er mooie constructies die afgewisseld worden met accrobaten !


Om eerlijk te zijn is het ons een raadsel waarom kinderen soms in een attractie mogen +1.10m maar als we aan de ronde boten komen moet een kind +1.20 zijn.
Maar we mopperen niet we vervolgen onze wandeling door het park, genieten even van het reuzenrad, gaan we richting Mount mara ,ook hier geven we graag eeen tip aan Bobbejaanland: de temperatuur in de aanschuifzone (voor je aan de oude trap komt) liep hoog op en komt heel benauws over, airco is ook hier welkom.
We laten onze pret niet drukken door de warmte zoeken dan vooral toch verkoeling bij de wateratracties.
Kortweg het was een superdagje, enkel bij de dreamcatcher & mount mara was het lang aanschuiven in tropische temperaturen.