Bezoekersverslag Klugheim Phantasialand

1838

Wat is KLugheim?

Omgeven door gigantische rotsblokken lopen we over het stenen pad, dat wordt verlicht door lantaarns die hier en daar uit de rotsen steken. Een onheilspellend muziekje speelt op de achtergrond en in de verte klinkt een kwade stem in een onbekende taal. Klugheim, het nieuwe en langverwachte themagebied in Phantasialand, doet denken aan een mysterieuze avonturenfilm. Alsof je de wereld van Game of Thrones of Lord of the Rings bent binnengestapt en Gollum elk moment naar beneden kan komen klimmen. Een stuk duisterder dan we van het pretpark gewend zijn, vol felle kleuren en vrolijke attracties. Diezelfde vrolijkheid komt weer terug als we het dorpsplein van Klugheim bereiken. Het is er beregezellig en heerlijk bourgondisch. Mensen genieten van bier, pretzels en zoete snacks. Er lopen grappige dorpsgekken rond en er is een hoop bedrijvigheid. In een hoekje is een smid aan het werk, het puntje van zijn tong uit zijn mond gestoken. Een jonkvrouw maakt een schilderij van het plein. Verderop doen mopperende vrouwen hun was in een ton en staan mooie mädchen verveeld toe te kijken. Alles is vredig en gezellig, tot de stalen monsters plots uit hun hol komen.
klugheim
Twee achtbanen, zes wereldrecords

De nieuwe achtbanen Taron en Raik teisteren het vredige dorpje met hun snelheid en lawaai. Ze racen over het houten dak van de herberg, rakelings door een rotswand langs het dorpsplein en onder de loopbruggen door. Een hoop actie op een kleine plek: Klugheim is niet groot. Eén van de redenen dat de ontwikkeling van het themagebied drie tot vier jaren geduurd heeft. Want hoe deel je twee extreme achtbanen veilig en handig in op zo’n kleine plek? Een uitdaging die absoluut is overwonnen – en het pretpark ook nog zes wereldrecords heeft opgeleverd. Raik is als een vriendelijke reus: op het eerste gezicht best eng, maar uiteindelijk doet ‘ie geen vlieg kwaad. Het is de snelste én langste familie-boomerang ter wereld: de achtbaan rijdt voor- én achteruit. Toegankelijk vanaf een lengte van één meter, dus ideaal voor het hele gezin. Taron ziet er wat extremer en bozer uit – en dat is ‘ie ook. Het is de snelste en langste multi-lanceer-achtbaan ter wereld, met de meest intensieve katapult-lancering op aarde. Hij gaat zo snel dat je wangen er van gaan trillen en net als je denkt dat je de maximum snelheid hebt bereikt, krijg je ineens nóg een boost. De achtbaan is een wirwar van bochten en schijnbewegingen: de baan kruist zichzelf 116 keer op 58 punten – óók een wereldrecord.

taronactie

Phantasialand:

Het park waar iedereen zijn gading kan vinden, of je nu trek hebt in kicks, snelheid, rust of verfrissing, in elk deel van het park kom je voldoende schaduwzone’s of waterattracties of indoorshows tegen die je meer dan variatie geven.
Het park is zo goed ingedeeld dat je nooit of te nimmer zal merken dat er veel volk is, straffer gezegd in de thema zones is het wel zoeken naar de uitgang of de volgende zone , men is er duidelijk in geslaagd je een totaal beleving te geven zonder de indruk te wekken dat alles gewoon een geoliede machine is die dagelijks enkele 10 duizende gelukkige bezoekers wil aan ieder einde van de dag.
Op het einde van de dag kan je dan ook kiezen om in het park te blijven slapen in 1 van de 2 themahotels, wij sliepen in de chinese zone, maar het andere hotel lijkt ons zeker de moeite om te proberen 😉
Na een warme dag en een verfrissende nacht belissen wel al snel huiswaarts te keren, maar wij komen beslist nog eens terug!

taron