Cordon krijgt vervolg

2031

VTM en Eyeworks zijn vandaag, maandag 27 juli,  van start gegaan met opnames voor de tweede reeks van Cordon.

Enkele figuren uit de originele cast konden aan het virus ontsnappen en komen opnieuw aan bod:  Liesa Van der Aa (Jana), Wouter Hendrickx (inspecteur Jokke), Johan Van Assche (dokter Cannaerts),  Mieke De Groote (regeringsambtenaar Sabine Lommers), Sven De Ridder (inspecteur Nald), Koen De Sutter (journalist Gryspeerts) en Tom Dewispelaere (commissaris Lex Faes). Er duiken ook verschillende nieuwe personages op, gespeeld door o.a. Mathias Sercu (regeringsmedewerker Duchamp), Carry Goossens (gevangene Robert), Manou Kersting (cipier Mike) en Jurgen Delnaet (predikant Herman). Ook zij worden geconfronteerd met het dodelijk virus.

Reeks twee start exact waar reeks één geëindigd is. Binnen het cordon gaan ze verder de strijd aan tegen het virus en tegen elkaar. Ze worden geconfronteerd met verborgen kanten van het cordon die nooit eerder ontdekt werden. En er duikt een bende intrigerende figuren op die zich gegroepeerd hebben binnen de gevangenismuren en in een kerk.

De cruciale vraag is of de overlevenden mogen hopen op genezing of bevrijding. Of moeten ze proberen binnen het cordon een normaal leven op te bouwen? En wie kan z’n menselijke waardigheid behouden of bij wie pelt het laatste laagje beschaving er helemaal af?

Eshref Reybrouck neemt de regie van Cordon voor zijn rekening, het scenario is opnieuw van de hand van Carl Joos. De reeks wordt geproduceerd door Gunter Schmid en Peter Bouckaert voor Eyeworks Film & TV Drama. De opnames lopen van 27 juli tem 15 januari.

Cordon is een productie van Eyeworks Film & TV Drama en VTM, met de steun van het Mediafonds (VAF), Belgische tax shelter partners, Scio  en in samenwerking met de stad Antwerpen en het Instituut voor Tropische Geneeskunde.

Figureren? De fans die niet kunnen wachten op het vervolg en die graag willen deelnemen aan de opnames, kunnen zich vanaf nu overigens inschrijven op http://cordon2.inthepicture.eu/