Daydream Festival trekt naar Mexico

1845

België heeft weer een nieuw sterk product in de internationale markt: Daydream Festival. Na enkele succesvolle edities in binnenland krijgt Daydream er een klein broertje bij in Mexico. In het weekend van 25 en 26 november – dichtbij Mexico Stad – zal het Daydream concept herrijzen. Daarmee is Daydream het tweede Belgische festival dat een internationale editie opstart. Daydream Festival is achter de schermen de afgelopen jaren uitgegroeid tot een gethematiseerd festival waar de beleving centraal staat, tegelijkertijd is achter de schermen het concept ook klaargestoomd voor de stap naar het buitenland.
Belgische ervaring en deskundigheid
België staat bekend als hét festivalland bij uitstek. De ervaring en deskundigheid die hier is opgebouwd is ook in andere werelddelen niet onopgemerkt voorbij gegaan. “De interesse was er al meerdere jaren vanuit allerlei windstreken”, aldus Roel Berens – organisator Daydream Festival. “Electronic dance music kent een explosief succes in het buitenland. Dat is zo in Midden- en Zuid Amerika, maar ook in India en in Azië. België is een referentiepunt voor die landen, want onze festivals zijn absolute wereldtop op vlak van kwaliteit en aanbod. We hebben afgewacht tot het perfecte moment om deze stap te maken. Zowel het concept als de organisatie moet staan als een huis. Dit plaatje klopt nu helemaal. We starten voorzichtig en gokken op een 25.000 bezoekers voor de eerste editie. Een Belgisch team zal alles nauwgezet opvolgen.”.
Waanzinnige Line-up Daydream Festival 2016
De organisatie heeft eerder deze week wereld DJ Sebastian Ingrosso gepresenteerd voor Daydream Festival in België. De Zweedse DJ en producent van Italiaanse afkomst reist normaal met Axwell, maar zal op 16 april een solo performance neerzetten. Naast Ingrosso zullen headliners als Blasterjaxx, Nervo, Don Diablo en Ummet Ozcan de sfeer een flinke boost geven met hun energieke sets op de Maindream, gehost door Robbie Rise.
De flinke upgrade in de line-up is niet alleen terug te zien op de Maindream, in de Miami Massive vind je bijvoorbeeld grote jongens als MOTi en Jay Hardway. Maar ook EDX, Gregor Salto en de reality sterren van 2Empress. Niet minder zal dit gelden voor de Dirty House Hosting van Vato Gonzalez, met onder andere Dyna, La Fuente en Fox Stevenson.