Discotheek Arena Hoogstraten sluit de deuren

2430

Arena Hoogstraten, de opvolger van discotheek Highstreet, stopt ermee. Volgens Fred Van Ostaijen, eigenaar van het gebouw, is de kans groot dat het een dancing blijft.

Discotheek Highstreet was meer dan dertig jaar een begrip in de Noorderkempen en blijft bij voetbalsupporters bekend als de plaats waar Gert Verheyen zijn vrouw, van wie hij nu gescheiden is, leerde kennen. In juni vorig jaar gaf oprichter Fred Van Ostaijen een afscheidsfeest en in september kreeg de danstempel een tweede leven met andere uitbaters. Onder de naam Arena Hoogstraten wilden ze met een nieuw concept opnieuw meer volk naar de Noorderkempen krijgen, maar dat lukte maar gedeeltelijk. ‘Ik denk dat de tijd van de discotheken voorbij is’, zegt Frank Aarts. Hij startte Arena Hoogstraten mee op, maar is er enkele maanden geleden mee gestopt omdat hij het te druk heeft met bezigheden in Nederland.

Fred Van Ostaijen verblijft nog enkele dagen in Spanje, maar heeft al interesse van enkele kandidaten. ‘De overeenkomst met de mensen van Arena eindigt op 1 augustus. Er is intussen interesse van twee kandidaten om het gebouw te gebruiken. Ik ben pas woensdag weer in België en dan ga ik met hen rond de tafel zitten om te bekijken wat er mogelijk is. Negen kansen op tien blijft het dancing of iets dat past in het uitgaansleven.’

Voor Club Karma, dat de bovenverdieping – het vroegere HI25 – van het gebouw gebruikt, verandert niets. Die zaak werkt met andere uitbaters en opent eind deze maand een pop-up bar op de Vrijheid.