Jardim Antwerpen

1758

Jardim Antwerp opent donderdag. Dat is een nieuwe pop-uptuin die op het Eilandje zal staan. Dagelijks zullen foodtrucks voor eten zorgen in een groene zone.

De naam Jardim Antwerp is makkelijk te verklaren: Jardim is het Portugese woord voor tuin. Het wordt de eerste pop-up city garden op het Eilandje. “We willen voor een groene zone zorgen op het plein naast het Red Star Line-gebouw”, vertelt initiatiefnemer Eddy Roothaert van Shrimp Tempura Group, dat horecazaken zoals Cielo, Umami en Soho uitbaat. “Er staan al bomen en verder laten we planten en cactussen aanplanten. Zo willen we een groene, gezellige omgeving creëren waar iedereen welkom is.”

Eten en drank zal uiteraard voorradig zijn. “Elke dag komen er foodtrucks en er zullen cocktails zijn, onder meer op basis van kruiden. We krijgen ook aperitiefwijn van Lillet, een Frans wijnhuis. We willen het graag ecologisch houden. De terrasvloer is van beton, maar we laten ook steigerhout aanbrengen. Dat dient voor de wanden en de tafels. Het zal heel mooi zijn.”

Jardim Antwerp zal elke week open zijn van dinsdag tot zondag vanaf 12u. De stadstuin zal drie maanden open blijven.

jardim