Klankfest : de nieuwe klank tijdens de gentse feesten, onmiddelijk een succes !

1754

Klankfest, het spiksplinternieuwe 10-daagse muziekfestival dat tijdens de Gentse Feesten de Concertzaal van de Vooruit overnam, loopt bijna op zijn einde…

De voorbije dagen stond de Concertzaal in vuur en vlam: de meest uiteenlopende en belangrijkste Gentse party-organisatoren, clubs, muzieklabels en promotoren sloegen de handen in elkaar en zorgden er voor dat elke Klankfest-avond een schot in de roos werd.

Absolute hoogtepunten waren Nacht 3 waarop headliner Snoop Dogg onder de naam DJ Snoopadelic een DJ-set bracht. Snoop Dogg, notorious bekend voor zijn laattijdige aantreden,  begon 15 minuten vroeger aan zijn set en speelde bijna 2u in plaats van één. Uniek en bewijs van de uitmuntende sfeer in de Vooruit. Verder ook Nacht 4 waarbij Kozzmozz en Kowboys and Indians onder meer Luke Slater en Rebekah naar Gent haalden en de zaal daarmee tot de nok vulden met echt techno-fans.

Maar ook alle andere avonden konden op hun eigen fan-publiek rekenen met een sterrenprogrammatie die het kruim van de Gentse DJ-scene (Mo& Benoelie, Pete Howl, Spacid, Red D & Lady Linn, … ) afwisselde met een paar heel bijzondere nationale (Praga Khan, Locked Groove, …) en internationale ( Deetron, Tobi Neumann, Eric Duncan, Prinz Thomas, Shy FX, … ) kleppers. Iedere nacht werd er tot 7u. ’s morgens gedanst en genoten.

Als lid van het Quality Nights Label werden de Klankfest-feestgangers extra in de watten gelegd: zo werd er gratis drinkwater aangeboden en werden er gratis oordopjes voorzien.

Met een mooie opkomst aan enthousiaste bezoekers ( we tellen 6000 bezoekers en 5000 liter getapt bier) die elke keer opnieuw een fantastische feest-vibe creëerden, is het Klankfest-verhaal nog lang niet voorbij. We kijken nu al uit naar een tweede editie in 2016!

Maar voor het zover is, worden de Gentse Feesten en Klankfest morgen, zondag 26 juli in stijl afgesloten: de Klankfest Closing Night wordt er eentje om niet snel te vergeten. Voor de laatste keer wordt er samen met Decadance een feestje gebouwd dat tot 14u. ’s middags vrolijk verder zal gaan. Het wordt dan ook de laatste feestplaats voor al wie moeilijk afscheid kan nemen van weer eens 10 dagen vol Gentse leute!

De avond wordt gevuld in dezelfde lijn als de andere avonden: met een heleboel Gents talent Seba Lecompte, Beauhause, Leesa, …), aangevuld met zowel nationale ( Raving George, Ode Maen vs Massaar ) als internationale toppers ( Gary Beck & Cuartero ). Na zowat alle muzikale genres te hebben doorzwommen ( van house tot hip hop, van disco tot drum ‘n’ bass en techno tot rock ‘n’ roll) eindigt Klankfest zoals het begon, met een heuse tech-house avond die het midden houdt tussen house en techno.

 

Vind hier de volledige line-up en timings van de avond en ochtend en we hopen ook jullie te mogen verwelkomen op deze laatste nacht Klankfest!

 

KLANKFEST NIGHT 10 –  Zondag 26/07

 

 

Partner: Decadance
Uren: 23u00 – 14u00

Feesten in de welbekende Decadance stijl tot ( wel na) het ochtendgloren!

23:00 – 00:30 Leesa
00:30 – 02:00 Lenimal
02:00 – 03:30 Cuartero (ES)
03:30 – 05:00 Ode Maen vs Massaar
05:00 – 06:30 Raving George
06:30 – 08:30 Gary Beck (UK)
08:30 – 10:30 Pete Howl
10:30 – 12:00 Seba Lecompte
12:00 – 14:00 Beauhause

Info:
info@klankfest.be
www.klankfest.be
www.facebook.com/KlankFest

https://www.facebook.com/events/839799559422940/

Tickets:

 

15€ in vvk  ( tot 22u)  ;  20€ kassa
www.klankfest.be/tickets

 

Tickets vanaf 6u.: 5€  – vanaf 11u. gratis inkom!

klankfest