Project V : doet ons alvast watertanden..

1696

De droom van het vliegen zal waar worden! Het grootste ‘Flying Theater’ in Europa – vanaf 29 september 2016 kunnen bezoekers van Duitslands grootste pretpark veel meer over de nieuwe grote attractie te ontdekken. In het onlangs geopende preview Center in het Duitse Alley, een groot aantal modellen en afbeeldingen geven een informatief inzicht in de duurste individuele attractie in de geschiedenis van Europa-Park. Project V zal in de loop van het seizoen 2017 worden afgerond en zal de passagiers weg laten ervaren in de wondere wereld van de luchtvaart pioniers Egbert en Kaspar Eulenstein. Na een rondleiding door de indrukwekkende faciliteiten, wordt de opdracht gegeven in de theaterzalen: Fasten your seatbelts en klaar voor take-off!

De Eulenstein broers, zowel wetenschappers, waren gefascineerd door vliegende machines van een vroege leeftijd. Hun levens werden gedomineerd door schetsen, studies en experimenten met het oog op het maken van de vlucht op een dag. In hun laboratorium werd geen middel onbeproefd gelaten om hun jeugddroom werkelijkheid te maken . Om zo vrij te vliegen als een vogel, op elk moment en overal waar de wind ze draagt .

De grote attractie, die momenteel onder de werktitel Project V is gebouwd, zal de bezoekers de mogelijkheid bieden om een deel van de technische verworvenheden van de luchtvaart pioniers zijn. De 140 passagiers zweven spectaculair door de lucht in de twee theaters in stoeltjeslift-stijl gondels. Op de 21 meter schermen zullen de gasten visuals zien van landschappen en metropolen in Europa, dat mede-geproduceerd door MackMedia en Ambient Entertainment . Speciale effecten zoals wind en water zal een intense sfeer in de 16 meter hoge koepels te creëren in een zeer reële en adembenemende gevoel van vliegen.

De grootste ‘Flying Theater’ in Europa

Talrijke modellen, video’s, foto’s, illustraties en tekst panelen in het Preview Center, ook gedoopt de ‘Mack Bank, geven een diep inzicht in de nieuwe grote attractie. Project V is de meest fenomenale attractie van zijn soort in Europa. “Met deze grote investering, zijn we ervan overtuigd dat we onze gasten zullen aanwezig zijn met een enorme hit”, aldus Europa-Park eigenaar Roland Mack. “De ervaring factor zal opnieuw toenemen met deze unieke attractie. “In de ‘Flying Theater’ een maximum van 1400 personen per uur kunnen zich verheugen op een adembenemende film, die MackMedia heeft in samenwerking met Ambient Entertainment en die een spectaculaire vlucht over ons continent laat zien”, voegde Michael Mack, managing director van MackMedia .

Hoogtechnologische camera systemen die uniek zijn in Europa werden gemonteerd op helikopters en drones en veroverde sensationele beelden in de hoogste kwaliteit. Beste geluidskwaliteit in de twee theaters wordt gegarandeerd door een state of the art surround sound-systeem door Iosono, het mogelijk maakt om het geluid aan te passen aan elke individuele gondel.

Project V is de eerste bouwsteen van de ‘Adventure Club of Europe’ waarmee de bezoekers van Europa-Park staat om te ontdekken en te ervaren een hele reeks avonturen zullen zijn.

Meer informatie over de nieuwe grote attractie in Europa-Park is te vinden op www.project-v.eu