SILO invites Klockworks @ La Raffinerie, Brussel

1893

Niet zonder enige trots stelt Silo op vrijdag, 11 september een  Klockworks label night voor. Er zijn wereldwijd immers maar een handvol label nights. Klockworks eigenaar, Ben Klock, is namelijk erg strict op de selectie . Silo vervoegt Village Underground (Londen), Off Sonar (Barcelona), Berghain (Berlijn) en een nader te bepalen club in New York als enige showcases deze helft van 2015.

 

De band tussen Ben Klock en Silo is dan ook niet nieuw en zoals zo vaak was Silo één van de eerste organisaties in België die het buitengewone talent van Ben Klock spotte. Zoals iedere techno-fan ondertussen weet, is Ben Klock uitgegroeid tot één van de boegbeelden van de hedendaagse techno scene. Niet alleen door zijn residentie in ’s werelds meest aanbeden techno-tempel Berghain in Berlijn en bijhorende Ostgut Ton label annex bookingsagentschap maar ook door zijn eigen Klockworks imprint.

 

Opgestart in 2006 als outlet voor Ben Klocks eigen tracks, ontpopte Klockworks zich razendsnel tot één van de meest vooruitstrevende techno-imprints ter wereld. Kwaliteit stond dan ook altijd boven kwantiteit en iedere track die er werd op uitgebracht is een bijzonder meesterwerk. Ben stelde het label later ook open om andere uitmuntende talenten als DVS1, ROD, Trevino en Etapp Kyle een platform te bieden. Dit resulteerde voor deze artiesten meteen in een welverdiende, internationale doorbraak.

 

Etapp Kyle of Sergey Kushnir  is een veelzijdige Oekraïener met een hypnotiserende groove enerzijds en een sound die aanleunt bij wat je doorgaans enkel op Ostgut Ton aantreft, anderzijds. Hij wordt vooruitgeduwd door Richie Hawtin op het experimentelere Enter.Mind op Ibiza en steevast meegenomen door Ben Klock om de Klockworks label nights met z’n twee vol te draaien.

 

De fantastische visual artiest Heleen Blanken is de vaste VJ tijdens alle Klockworks label nachten. Daarnaast had Heleen een residentie in TROUW, werkte ze onlangs samen met Jeff Mills voor z’n video “Space Time Continuum”, alsook met Rodhad, en is haar visuele werk te zien op toonaangevende festivals zoals Pitch, Weather festival, Awakenings, STRP Festival, …

 

Etapp Kyle & Ben Klock staan gans de nacht achter de decks en zullen naar goede gewoonte een prachtig op elkaar afgestemd techno-verhaal vertellen.  Wees er deel van en dans met hen de nacht weg. In Silo’s nieuwste vaste spot, La Raffinerie te Brussel, een mythische locatie die nu ook een elektronische invulling krijgt en waar terug wordt gekeerd naar de intieme, underground sfeer van de originele Silo club.

 

 

Praktisch:

 

Adres: La Raffinerie – Manchesterstraat 21 – 1080 Brussel

Uren: 22:30 – 07:00

Tickets:   15 €    –   No pre-sale

 

Line-up:

 

Ben Klock (DE – Klockworks)

Etapp Kyle (UA – Klockworks)

Visuals by Heleen Blanken (NL)

 

Info:

www.silo.be

FB: https://www.facebook.com/clubsilo

FB event page: http://on.fb.me/1BHnYpS