Zeppe & Zikki klikvast

2037

Eén op tien Vlamingen draagt geen gordel in de wagen. Bestuurders, maar vooral ook passagiers dragen nog te vaak geen gordel. Om ouders én kinderen bewuster te maken van het belang van de gordel, zijn Zeppe & Zikki de mascottes van de nieuwste gordelcampagne ‘Riem Team’.

Ben Weyts, Vlaams minister van mobiliteit: “Jong geleerd is oud gedaan. Samen met Zeppe & Zikki willen we kinderen tonen dat de gordel bij de auto hoort. De gordel vastklikken is een kleine moeite, maar het maakt een groot verschil in het aantal slachtoffers. Het is de makkelijkste manier om je eigen leven te redden. De gordel moet echt een reflex worden bij jong en oud”.

‘Riem Team’ komt tot stand dankzij de samenwerking van VTMKZOOM met VAB en de Vlaamse overheid. Samen roepen ze de kinderen op om de gordel te dragen. De campagneaffiches zijn sinds 1 augustus 2015 in heel Vlaanderen langs de autosnelwegen te zien.

De hele zomer lang zijn Zeppe & Zikki ook dagelijks te zien bij VTMKZOOM, elke weekdag om 06.40 en om 19.55 en in het weekend om 06.50, om 14.25 en om 19.55. Meer informatie over Zeppe en Zikki en de campagne is terug te vinden op zeppezikki.be.